Ο Ιωάννης Ν. Πατίλης γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1947.
Γόνος οικογένειας χρυσοχόων, μαθαίνει από μικρός την τέχνη και το εμπόριο και τελειώνοντας τις σπουδές του αποφασίζει να ασχοληθεί με την «πατροπαράδοτη» δουλειά και να επιλέξει έναν ιδιωματισμό της χρυσοχοΐας: τα κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες.

Προτιμώντας τη χονδρική πώληση, κάνει ταξίδια στο εξωτερικό για πέτρες και ιδέες, φέρνει σχέδια που αρέσουν στους Έλληνες καταναλωτές αλλά και στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά μας και γίνεται γρήγορα πολύ αγαπητός στο χώρο των συναδέλφων του καταστηματαρχών – πελατών για την ποιότητα των πετρών, το design των κοσμημάτων και την σωστή συνεργασία μαζί τους.

Μια συνεργασία που κρατάει σχεδόν τρεις δεκαετίες με έδρα την Αθήνα και ακτίνα μέχρι τη Φλώρινα και την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη και τη Ρόδο.


Mια σχέση με συνέπεια στο κόσμημα και τον πελάτη.

 

1993

Χρονιά ορόσημο! O Ιωάννης Πατίλης κάνει το μεγάλο εγχείρημα: Να καθιερώσει το όνομα του και στη λιανική, με ένα ιδιόκτητο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας, στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου.

Παράλληλα λειτουργούν το εργαστήριο και η χονδρική. Ποιοτικά, μοναδικά κοσμήματα δουλεμένα με μεράκι, αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας και γίνονται εφαλτήριο για δυνατές φιλίες εμπεδώνοντας την εμπιστοσύνη που είναι τόσο αναγκαία στην αγορά ενός κοσμήματος.

Σύντομα έρχεται η διάκριση και η καθιέρωση ως ένα από τα ειδικότερα κοσμηματοπωλεία της Βουκουρεστίου.

1999

Οι ανάγκες της επιχείρησης σε χώρους μεγαλώνουν. Έτσι τα ιδιόκτητα γραφεία του πρώτου ορόφου γίνονται το στρατηγείο, το showroom, το private.

Ο πελάτης εξυπηρετείται με άνεση και ηρεμία επιλέγοντας ορθότερα αυτό που τον ενδιαφέρει.

2003

Επιστρέφει στην Ελλάδα ο γιος του Νικόλας μετά από σπουδές στο Γεμολογικό Ινστιτούτο Αμερικής (GIA). Εξειδίκευση στη διαλογή και αξιολόγηση των πολυτίμων λίθων καθώς και στο σχεδιασμό κοσμήματος. Εποπτεύει την παραγωγή και την ιδανική αξιοποίηση των πετρών ώστε η λέξη «κόσμημα» να υπηρετείται σωστά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο μονόπετρο δακτυλίδι, μονόπετρο μοτίφ, μονόπετρα σκουλαρίκια, όπου η σχέση “value for money” βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της.

Ο μεγάλος αριθμός των σχεδίων που συνεχώς ανανεώνεται, εξασφαλίζει σε κάθε κυρία το απόλυτα μοναδικό μονόπετρο της. Θεσπίζεται η δυνατότητα αναβάθμισης της πολύτιμης πέτρας οποτεδήποτε ο πελάτης το ζητήσει, καθώς και η επαναγορά της.

2013... σήμερα

Η επιχείρηση Ioannis Patilis αντιμετωπίζοντας με εξωστρέφεια τις προκλήσεις της νέας εποχής, συνεργάζεται με τις πλέον καταξιωμένες φίρμες του εξωτερικού, παρουσιάζοντας στο κοινό της κοσμήματα ανώτερης αισθητικής και ποιότητας, πάντα με πολύτιμους λίθους.